Vår historie

 
 

Vår historie begynner i 1947, da Kristiansens eftf. åpnet en slakterbutikk med pølsemakeri i bakgården. Gjennom årene har flere små pølse- og kjøttforretninger fra Oslos østkant slått seg sammen, og danner det som i dag er Åkeberg Skoglunn.

 

Fra våre beskjedne begynnelser har Åkeberg Skoglunn vokst til å bli en mellomstor kjøttbedrift med et bredt sortiment som dekker behovene til storkjøkken, catering, grossister, sykehjem, bensinstasjoner, gatekjøkken og dagligvarebutikker. På 90-tallet, da bedriften holdt til i Grenseveien, ble tradisjonsrike kjøttprodukter som wienerpølser produsert til de ikoniske pølsekioskene som en gang prydet Oslos gater. De få som er igjen idag nyter fortsatt stor popularitet blant lokalbefolkningen og tilreisende. 

Som tiden har gått har bybildet endret seg. Mange av pølsekioskene som har forsvunnet er erstattet av moderne gatekjøkken som tilbyr et bredere utvalg av mat. Selv om vi savner de gamle kioskene har vi omfavnet forandringene og tilpasset oss den nye tiden. Idag er vi stolte av å kunne tilby et variert sortiment som inkluderer hamburgere, nuggets og kebab av høy kvalitet, smakfulle pølser til grillen eller kjelen og et stort spekter av tidløse påleggssorter. Vi er en stolt familiebedrift med tre generasjoner som brenner for kjøttfaget og som sammen med våre erfarne fagfolk tenker at kun det beste er bra nok. Flere av våre produkter har vunnet priser og smakstester, og våre medaljer i NM i kjøttprodukter henger stolt på veggen.

 

Vår produktutviklingsgruppe jobber kontinuerlig med å finne nye og spennende smaker, og vi samarbeider tett med våre kunder for å skape produkter som møter dagens krav og ønsker. Vårt splitter nye prøvekjøkken på Manstad i Fredrikstad kommune representerer vårt ønske om samarbeid, innovasjon og kvalitet.

I 2013 utvidet vi vårt samarbeid med Øivind-Karlsen (Manstad Kjøtt AS) og flyttet hovedparten av vår pølseproduksjon dit. Bedriften som ble etablert i 1964 av Øivind og Reidun Karlsen i Onsøy kommune er kjent for å ha Østfolds beste pølser. Sammen har vi vokst til å tilby kjøttvarer av høy kvalitet til store deler av Østlandet under merkevarene Åkeberg Skoglunn, Øivind-Karlsen og Halalprodusenten. I 2016 tok vi et stort skritt og flyttet produksjonen fra Grenseveien til Kjøttbyen på Furuset i Oslo. Denne flyttingen markerte starten på en ny æra med vekst og utvikling og i 2023 ønsket vi Eng Fugl AS velkommen som det nyeste medlemmet i familien. 

 


Syverkiosken på Alexander Kiellands Plass

 

Trygve Skoglunn leverte populære pølser til Mor i Bakken på Kampen   


Ryen-Bua på Galgeberg