Storfe Teres Major

opprettet den under Oppskrifter

Storfe Teres Major
Storfe Teres Major
Storfe Teres Major

Storfe Teres Major

Den ukjente biffen du BØR prøve

 

Når man snakker om møre og smakfulle kjøttstykker, tenker man ofte på indrefilet og entrecôte. Men det finnes en mindre kjent superstjerne i kjøttverden, nemlig Teres Major.

 

 

Dette lille stykket har tidligere vært ukjent for allmennheten, og har vært forbeholdt slakterne og biff-kokkene. Nå ser vi at stadig flere oppdager denne lille kulinariske skatten og ønsker å prøve seg, og det er ikke så vanskelig som man skulle tro.

Teres Major sitter i skulderpartiet på storfeet som en del av bogbladet. Det er et lite, avlangt muskelstykke som ligger beskyttet og derfor ikke blir utsatt for myt bevegelse. Noe som gjør det overraskende mørt til å være fra forparten av dyret. Vi kan vel faktisk påstå at det er det møreste stykket etter indrefileten, og dèt til en langt hyggeligere pris.

 

 

Så hvordan tilbereder man Teres Major?

 

 

Kjøttstykket er svært anvendelig og kan tilberedes på flere måter. For best resultat er det lurt å skjære bort litt av hinnen som ligger over kjøttet (se bildet under).

  Her er et par tips for deg som vil prøve det for første gang:

 

 

Helstekt i ovn eller på grill

1. Krydre kjøttet enkelt med salt, pepper og gjerne litt hvitløk eller urter. 

2. Brun det raskt i en varm panne eller på grillen til du får en fin stekeskorpe. 

3. Etterstek i ovn på 120-130°C (eller indirekte på grillen) til det får en kjernetemperatur på 54-56°C for et medium resultat.

4. La kjøttet hvile i minst 5-10 minutter før du skjærer i det på tvers av fibrene.

Sous vide

For de av dere som har tilgang på vakuummaskin

1. Krydre først kjøttet med ønskede krydder og urter (for eksempel salt, pepper, hvitløk og rosmarin)

2. Vakuumer i kokepose.

3. La kjøttet ligge i et vannbad på ca 54°C i 1,5 - 2 timer til kjøttet har nådd 54°C i kjernetemperatur.

 

4. Avslutt med å steke i panna eller på grillen for å få en god stekeskorpe og ekstra god smak.

 

NAM!

 

 

Storfe Teres Major fra Edelgard kan kjøpes i Åkeberg Skoglunn sitt fabrikkutsalg i Kjøttbyen på Furuset i Oslo som en del av BIFF CITY konseptet. Se gjerne også våre andre stykningsdeler for en spennende biffmiddag

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din