Memphis-style Pulled pork-sandwich

opprettet den under Oppskrifter

Memphis-style Pulled pork-sandwich
Memphis-style Pulled pork-sandwich
Memphis-style Pulled pork-sandwich
Memphis-style Pulled pork-sandwich
Memphis-style Pulled pork-sandwich
Memphis-style Pulled pork-sandwich
Memphis-style Pulled pork-sandwich

Memphis-style Pulled pork-sandwich

Pulled pork-sandwicher har virkelig blitt populært i Norge de seneste årene. Denne saftige burgervarianten fra sørstatene i USA krever litt tålmodighet for å få til, men det er ikke så krevende som man skulle tro. Har du seks timer på en solskinnsdag, vil jeg anbefalt deg å bruke dagen på dette. Så enkelt kan det gjøres:

 

Svinenakke

Svinenakke uten ben kan fås i de fleste dagligvarebutikker med en ferskvaredisk. Men om du er ute etter de aller beste stykkene, selger vi de i Åkeberg Skoglunns fabrikkutsalg på Furuset. Nakken skal ikke deles opp, men dry-rubbes. Du smører den inn med en god dose krydder og urter. Helst brunt sukker, paprika, salt, pepper, oregano og chilipulver.

 

Alle BBQ-eksperter har sin egen dry-rub som de vokter med stolthet. Dette kan være din sjanse til å lage din egen. 

 

 

Smoker

Amerikansk BBQ lages tradisjonelt i en smoker. Det er en grill hvor du fyrer med kull og ved og holder temperaturen lav med masse røyk. Har du ikke tilgang til en smoker, kan både kullgrill og gassgrill brukes for samme effekt med litt fuktet røkeflis. Var opp smokeren til 100125 grader celsius og sørg for at den ryker bra. Legg den tørrmarinerte svinenakken inn og la den ligge der under lokk på lav temperatur i 24 timer mens den suger til seg røyk. Jo lenger den ligger der, jo mer bark- og røyksmak vil den få. Når du har oppnådd ønsket resultat, kan svinenakken pakkes inn i folie og ligge, på fortsatt lav varme, til den får en kjernetemperatur på 9396 grader.

 

Nakken vil nå være så mør at den kan rives i fillebiter med en gaffel og legges rett oppi et hamburgerbrød med coleslaw og BBQ-saus. Ikke bruk hendene, da kjøttet er fryktelig varmt. Rødfarge i kantene på kjøttet er et tegn på at den har trukket til seg rikelig med røyksmak, det er ikke et tegn på at kjøttet er rått. 

 

Ønsker du en ekstra autentisk amerikansk vri på det, kan pulled pork og søt BBQ-saus røres sammen i en kjele til det er godt blandet. Ikke tell kalorier hvis du skal gjøre dette!

 

Vel bekomme, du har nå laget Memphis style Pulled Pork Sandwich som de gjør i Tennessee.

 

 

 

Tips:

For å unngå at svinenakken blir tørr, kan du legge en skål med vann eller eplejuice i bunnen av smokeren. Dette vil øke fuktigheten i røyken.

 

Skrevet av: Robin Krosby
Tidligere norgesmester i BBQ


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din