Picanha oppskrift
Picanha, også kjent som culotte eller ytre lårkappe, er en brasiliansk favoritt som har tatt grillverden med storm. Med riktig tilberedning får du en saftig, smakfull og mør biff med sprø fettkappe - perfekt for både helgekos og festmiddag.
Ingredienser
- 1 stk storfe Culotte (ca 300g per pers)
- Grov havsalt
- Nykvernet sort pepper
- hvitløk
1. Start med å snitte fettlaget i ruter. Prøv å ikke skjære ned i kjøttet. Dette gir sprøtt fett, og masse smak
2. Krydre hele stykket med salt, pepper, olkje og hvitløk. gni det inn imellom snittene i fettet
3. Brun fettsiden først på høy varme i grill eller stekepanne i 3-4 minutter, deretter snur du den og bruner kjøttsiden.
4. Etterstek i ovn (eller indirekte varme i grill) på 120 grader til kjernetemperaturener 55 grader for medium rare
5. Ta kjøttet ut av ovnen og la den hvile i 15 minutter før du gjør noe med det
6. Skjær imot fibrene (den endres gjennom stykket) for mørest resultat.
Serveres med chimichurri, grillede grønnsaker, ovnsbakte poteter eller annet godt tilbehør
vel bekomme
PS: Følg oss i sosiale medier for flere oppskrifter og andre tips
Vi bruker navnet ditt og kommentarer til å vise offentlig på hjemmesiden vår. Din e-post er for å sikre at forfatteren av dette innlegget har mulighet for å komme i kontakt med deg. Vi lover å passe godt på dine data og holde dem sikret.